voel je mentaal sterker in iedere (ongemakkelijke) situatie

 • Ben je kritisch op jezelf en anderen?
 • Heb je hoge verwachtingen van jezelf en anderen?
 • Blijf je maar nadenken en malen in je hoofd en twijfel je aan je eigen kunnen of aan jezelf?
 • Heb je moeite met verandering?
 • Ben je geneigd alles zelf op te willen lossen of te controleren?

Ga dan mee op jouw ‘mental empowerment adventure’. Ik help jou bij het stoppen met overdenken, anders te gaan doen, voelen en denken om jou mentaal en emotioneel sterker te voelen. Je vergroot je intuïtie  en leert meer effectief om te gaan met tegenslag, verandering en stress zodat je bewust en met een positieve mindset weer leiding kunt geven aan jezelf in iedere situatie in je leven of werk. 

“ervaar je (steeds meer) last van stress, angst of lijden in je leven, op het werk of in je sport? herontdek hoe het anders kan. Ik coach je op een avontuurlijke manier hoe jij wel jezelf weer Mountainfit kunt voelen in iedere situatie"

Nienke van Ree.

Wat doen we in 3 coachdagdelen?

adventure dagdeel 1.

 • Je verkrijgt inzicht in je eigen mentale kracht.
 • Je herkent je eigen triggers en patronen.
 • Je gaat je eigen kritische stemmen herkennen.

WAT GAAN WE DOEN​

 • Luisteren naar je lichaam
 • Energie vergroten
 • Uit het hoofd en in het lijf: ademhaling, visualisatie en voelen
 • Werken aan de basis vaardigheden voor  mentale kracht
 • Ondersteund door wandelen en zwemmen. 

ADVENTURE dagdeel 2.

 • Je vergroot je zelfvertrouwen en innerlijke veiligheid. 
 • Je vergroot je leiderschap en intuitie.

WAT GAAN WE DOEN​

 • Verduidelijking van je talenten
 • De lat verlagen en laat (angsten) los die je niet meer nodig hebt. 
 • Gezonde keuzes voor jezelf maken
 • Anders omgaan met stressors
 • Ondersteund door klimmen (in een hal, op de fiets of lopend)

ADVENTURE dagdeel 3.

 • Je bent mentaal sterker, veerkrachtiger en voelt je meer ontspannen in – en gaat effectiever om met ongemakkelijke, stressvolle en uitdagende situaties. 

WAT GAAN WE DOEN​

 • Overzicht/design van wat jij nodig hebt voor nu en de toekomst. 
 • Vergroten positieve mindset
 • Leiding geven aan jezelf
 • Ondersteund beweegactiviteit naar keuze. 

Van tegenslag naar mentale kracht.

In een tijdperk waarin de maatschappij geteisterd wordt door stress en mentale klachten kan meer mentale kracht je helpen om overeind te blijven als het leven je uitdaagt. Er zijn vele afleidingen, ongemak, gevoeligheid levensgebeurtenissen die jou uitdagen en je aan het wankelen kunnen maken. Plezier en ontspanning ervaren in het leven is dus niet altijd vanzelfsprekend.

Bij MountainFit ontwikkel je jouw intuïtie en de mentale en emotionele vaardigheden die je helpen om anders met tegenslag, verandering en stress in het leven om te gaan. Je leert met meer aandacht waar te nemen en je eigen gevoelens en gedachten beter te begrijpen. Wat zijn jouw onbewuste patronen, milde en kritische stemmen en wat komt voort uit oude angsten? En welke wijsheid ligt eraan ten grondslag?

Zo werk je aan je veilig voelen bij jezelf, je zelfvertrouwen en verbinding met jezelf. Je leert meer en meer de controle, angsten en wat je niet (meer) nodig hebt los te laten. Je kunt weer gaan ontdekken en de regie nemen over wat jij wilt. Zo blijf je in de waan van de dag je eigen intuïtieve stem horen en blijf je vanuit helderheid keuzes maken.

Op de mental adventures geven we daar vorm aan. Ik geef je op een avontuurlijke manier in 3 Mental Empowerment Adventures (in een EEN-op-EEN-traject) inzicht in je zelf en handvatten voor de ontwikkeling van jouw mentale kracht. Dat doen we door te bewegen, het oncomfortabele avontuur op te zoeken, te leren luisteren naar jezelf en inzichten te verwerken. Jij gaat in 3 mental adventures van tegenslag naar kracht.

Voor wie is dit avontuur?

 • Als je veel stress ervaart
 • Als je veel druk ervaart
 • Als je veel verantwoordelijkheid ervaart
 • Als je dingen snel persoonlijk maakt
 • Als je in je hoofd maar blijft nadenken over de situatie
 • Als je het idee hebt dat situaties je overkomen
 • Als je snel afgeleid bent

onze coachees vertellen.

TIM Coach avontuur
5/5

Tim Gradussen.

Ik had me nooit kunnen bedenken dat het zoveel heeft kunnen betekenen; waar ik allerlei dingen erbij haalden die er totaal niet toe deden kwam Nienke snel tot de kern van mijn probleem en verhelderde ze mijn focus en doelen. Door mijn persoonlijke waarden ook naast mijn werk te leggen kwamen we er precies achter wat voor mij werkt en hoe ik dit in moest richten. Ik kan nu gericht verder zoeken en heb het ontzettend leuk gehad tijdens mijn coachavonturen. Nienke is erg professioneel en gepassioneerd omdat ze haar hobby, actief buiten bezig zijn, heeft gecombineerd met haar werk. Ik zal de lessen en opdrachten uit deze sessies nog lang meenemen.

Anne coaching in 1 dag
5/5

Anne.

Nienke heb ik ervaren als een enthousiaste en positieve coach. Vanaf het eerste mailcontact heel fijn contact. Nienke luistert goed en had bij mij snel door waarmee ik het beste geholpen was. Ze nam ook goed de tijd stil te staan bij mijn verhaal. Het beeld van Nienke op de website en in het echt tijdens de coaching kwamen helemaal overeen. Voor mij een enorm waardevol coachavontuur waardoor ik weer een stap dichterbij mijzelf en mijn droombaan ben. Ik was benieuwd hoe de combi mountainbiken en coachen zou zijn, maar voor mij was het perfect om even uit mijn hoofd, maar in mijn hart te gaan tijdens het fietsen. Nienke heeft mooie en bruikbare linkjes gelegd tussen het fysieke fietsen en vervolgens mijn vragen. Aan het einde van de sessie ook een helder beknopt actieplan waar ik concreet mee aan de slag kan.

5/5

Bianca.

Het afgelopen jaar heb ik mij met veel plezier mee laten nemen door Nienke tijdens onze coachavonturen. Het was een leerzaam, boeiend avontuur, soms met een traan, maar vooral één met humor en waardevolle inzichten. Nienke is in staat om je op een scherpzinnige, frisse, maar altijd prettige en motiverende manier aan het denken te zetten. 

Mental adventure.

“De ultieme combinatie van beleving, beweging, coaching en direct verwerken van inzichten maakt dat jij in 3 Mental adventures vormgeeft aan jouw doelen en weer durft te vertrouwen op jezelf en vanuit daar richting geeft aan je leven en de obstakels niet uit de weg hoeft te gaan.”

Wat gaan we doen?

Inschrijven.

Vul het inschrijfformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact op om elkaar te ontmoeten.

Ontmoeten.

We maken online kennis, bespreken waar je tegenaan loopt, wat je wilt bereiken en hoe ik je kan helpen.

EROP uit.

Samen kiezen we een geschikte datum, tijd, buitenlocatie en hoofd activiteit.

Voorbereiding.

Om de mental adventures succesvol te maken ga jij aan de slag met de persoonlijke inspiratie en voorbereidingsopdrachten.

Adventure 1.

We ontmoeten elkaar op een prachtige buitenlocatie in Nederland.

We kijken samen naar wie jij kiest te zijn, waar je op weg naartoe bent en hoe je omgaat met uitdagingen op je pad. Je maakt werk van je mentale kracht zodat jij weer een FIT wordt met je leven.

Zelf aan de slag + vragen.

Je komt thuis met rust in je hoofd en gaat zelf aan de slag. Tussendoor kan je via het coachplatform al je vragen stellen waar je tegenaan loopt.

adventure 2+3 .

Om de drie-vier weken gaan we op pad en bespreken we hoe het met je gaat, welke stappen je hebt ondernomen of dat er knelpunten zijn en gaan we aan de slag met de volgende vraagstukken.  

Follow up.

Het is altijd mogelijk om extra ondersteuning te krijgen.

Met wie ga je mee?

Nienke-groen

Nienke van Ree.

Het is mijn missie om mensen te laten ervaren hoe bewegen en natuur helpen om onszelf mentaal, emotioneel en fysiek fit te houden. We leven in een denk-maatschappij en nemen onze gezondheid als vanzelfsprekend. We zijn continue gericht op anderen en zijn de connectie met de taal van ons eigen lichaam en gevoel verloren. Alleen heeft ons brein lang niet alle antwoorden op complexe vragen. Vragen zoals wat wil ik nou?

Een leven zonder risico bestaat niet. In mijn leven zoek ik de grenzen van mijn kunnen graag op. Bergsportavonturen laten het vuur in mij branden en geven mij daarbij het zelfvertrouwen om steeds nieuwe uitdagingen aan te gaan. De levenslessen uit de bergen zorgen voor meer overzicht en focus in mijn werk, meer verbinding met mijn lichaam en gevoel, én meer zelfvertrouwen. Zo blijf ik de Fit met mijn leven en werk en kan ik iedere ‘berg’ aan in mijn leven.

Veel gestelde vragen.

Jazeker. Juist door afstand te nemen van je dagelijkse werkzaamheden en in beweging te zijn kom je veel sneller tot wat jij eigenlijk wilt. Tot op heden zijn alle deelnemers intens gelukkig met de keuze die zij hebben gemaakt voor coaching in 3 dagdelen. Het leverde hen veel meer op dan zij vooraf hadden verwacht. Juist omdat je op een coachavontuur heel intensief met elkaar aan de slag bent en in beweging komt, doorbreek je patronen en kom je ineens wel bij wat je wilt en hoe je dat wilt. Ik bied je daarvoor de handvatten.

Intake, voorbereidingsopdrachten, vragen stellen, 3 coachdagdelen, terugkoppeling na een coachavontuur met foto’s en nazorg. 
Op de coachdag zijn coaching, koffie en thee en de materialen zoals een mountainbike, racefiets, helm of sup inbegrepen.

We stemmen samen de locatie samen af. Deze route per auto of OV wordt met je gedeeld. Je komt zelf naar deze locatie toe.

Het is geen nieuws meer dat de natuur en beweging belangrijke bronnen zijn om in contact te komen met je gevoel en te ontspannen. Dit zijn belangrijke raadgevers voor onze diepere verlangens. Ik leer je hier naar te luisteren en dit te koppelen aan hoe jij tegen jouw loopbaan aankijkt. Door in beweging te zijn werk je direct aan je gezondheid, valt de gedachte filter weg en wordt het veel sneller duidelijk waar jij echt op weg naar toe bent.  

 

 

Particulier zijn de totale kosten in het totaal 1125,- ex btw. 

 

 

Zelf woon ik in het mooie dorpje Rossum gld, tussen de maas en de waal. Bij coachdagdelen rijd ik tot maximaal 45 minuten zodat ik het andere dagdeel een andere coachee kan helpen met zijn/haar/hen/zij vraag.

onze coachees vertellen.

Krista
Lees verder
Nienke heb ik ervaren als een enthousiaste en positieve coach. Vanaf het eerste mailcontact heel fijn contact. Nienke luistert goed en had bij mij snel door waarmee ik het beste geholpen was. Ze nam ook goed de tijd stil te staan bij mijn verhaal. Het beeld van Nienke op de website en in het echt tijdens de coaching kwamen helemaal overeen. Voor mij een enorm waardevolle sessie waardoor ik weer een stap dichterbij mijn droombaan ben en ook weer dichter bij mijzelf. Ik was benieuwd hoe de combi mountainbiken en coachen zou zijn, maar voor mij was het perfect om even uit mijn hoofd, maar in mijn hart te gaan tijdens het fietsen. Nienke heeft mooie en bruikbare linkjes gelegd tussen het fysieke fietsen en vervolgens mijn vragen. Aan het einde van de sessie ook een helder beknopt actieplan waar ik concreet mee aan de slag kan.
Willem
Lees verder
Nienke is een prettig persoon om bij te zijn. Ze heeft een fijne energie en houdt je erbij door terug te grijpen naar dingen die eerder ter sprake zijn gekomen. Door de afwisseling in de dag blijft de vaart er in. Er werd in de loop van de dag een paar keer stil gestaan bij wat we hadden gedaan. Daardoor werden oefeningen duidelijk en werd ook duidelijk waarom we ze hadden gedaan. Nienke is open en deelt ook haar eigen ervaringen. Mijn doel was om nieuwe inzichten te krijgen over waar ik sta en waar ik (werkend) blij van zal worden. Deze coachdag (wandelen en koud water zwemmen) was het begin van een reis, ik had niet verwacht nu al met oplossingen te komen.
Annie Raaijmakers
Lees verder
Het was voor mij erg fijn en verhelderend om wat er in mijn hoofd ronddwaalde duidelijk te krijgen. Nu heb ik een gericht doel waar ik naartoe kan werken. Door het op papier te zetten werdt het nog duidelijker. Tijdens de coachdag lag de volle focus op mij en mijn proces om duidelijkheid te krijgen welke kant ik op wilde met mijn werk. Nienke is erg duidelijk waar het om gaat, zonder er omheen te draaien. We zijn we in de korte tijd snel tot de kern gekomen.
Tim Gradussen
Lees verder
Ik had me nooit kunnen bedenken dat het zoveel heeft kunnen betekenen; waar ik allerlei dingen erbij haalden die er totaal niet toe deden kwam Nienke snel tot de kern van mijn probleem en verhelderde ze mijn focus en doelen. Door mijn persoonlijke waarden ook naast mijn werkt te leggen kwamen we er precies achter wat voor mij werkt en hoe ik dit in moest richten. Ik kan nu gericht verder zoeken en heb het ontzettend leuk gehad tijdens mijn sessies. Nienke is erg professioneel en gepassioneerd omdat ze haar hobby, actief buiten bezig zijn, heeft gecombineerd met haar werk. Ik zal de lessen en opdrachten uit deze sessies nog lang meenemen.
Bianca H.
Lees verder
Het afgelopen jaar heb ik mij met veel plezier mee laten nemen door Nienke tijdens onze coachavonturen. Het was een leerzaam, boeiend avontuur, soms met een traan, maar vooral één met humor en waardevolle inzichten. Nienke is in staat om je op een scherpzinnige, frisse, maar altijd prettige en motiverende manier aan het denken te zetten.
Samantha R.
Lees verder
Nienke heeft een hele fijne, vriendelijke en open houding. Samen met haar humor zorgt ze voor een hele prettige en vertrouwde sfeer. Ik kan een open boek bij haar zijn en niks voelt te gek om te delen. Nienke kijkt echt naar de behoefte van de ander en speelt daar op in. Het wandelen in de natuur werkte voor mij erg ontspannend en maakte dat we goede gesprekken hadden. Ga zo door!
Vorige
Volgende

klaar voor een mental adventure.

Contact gegevens:
MountainFit

nienke@mountainfit.nl
06-29087785

Zakelijke gegevens:
Geaccrediteerd als practioner coach bij NOBCO 32228
2e coachtalent 2022
KVK nummer: 66589932
Btw-id: NL00358913B92
Houdt zich aan de internationale Ethische code