retraite buitenland Oostenrijk: natuurlijk Leiderschap ontwikkelen

Leiderschap in de bergen.

 • Terug naar Basecamp. Vertragen en reflecteren.

 • Actieve tochten door de bergen, langs meren, over puinhellingen en sneeuw en ijs.

 • Jouw natuurlijke leiderschap centraal.

 • Fysiek, emotioneel en mentaal aan de slag onder leiding van twee ervaren leiderschapstrainers- en coaches.

Ga je mee?

“wie bereid is om zichzelf werkelijk te ontmoeten kan authentiek verbinden met de ander. Waar verbinding is ontstaat ruimte om daadwerkelijk samen de top te bereiken."

Nienke van Ree.

HOE GAAT HET, ZO ONDERWEG NAAR DE TOP?
SOMS IS HET GOED OM WEER EVEN AF TE DALEN NAAR BASECAMP.
EVEN VERTRAGEN OM LATER WEER TE KUNNEN VERSNELLEN

Dat is wat we gaan doen.

 • Je keert terug naar je basis, terug naar je eigen natuur. Om eens goed te reflecteren; “Hoe doe ik dat nou”? Om daarna weer in beweging te zetten wat al een tijdje vast zit.
 • Je maakt diepe verbinding met je autonome & authentieke zelf. Je maakt contact & connectie met de anderen en de omgeving en creeert groei & vooruitgang.  
 • Dit coachtraject van totaal een maand met daarin een- op- een coaching en deze actieve buitenland retraite van vijf dagen naar Oostenrijk is een ultieme ervaring voor je persoonlijke groei en je maakt deze reis samen.  
 •  Je werkt tijdens het programma ‘naar binnen’ en tegelijkertijd gaan we ‘buiten de context’. 

Wat levert deze reis op?

 
 • Zelfvertrouwen, gevoel voor richting, je eigen kompas.
 • Vastzittende patronen worden duidelijk. Je ziet waar je jezelf nog in de weg zit of blokkeert.
 • Je bent volledig in het hier en nu en voelt de meerwaarde daarvan. 
 • Verbinding met je vrije geest, je avontuurlijke ik, je creativiteit, je onderbewustzijn, je lijf. 
 • Je bent in staat om veel betere keuzes te maken vanuit je ware zelf.
 • Je leert bij jezelf te blijven, je kwetsbare kant te omarmen, je kent je eigen plek om van daaruit verbinden met anderen. 

Begeleiding en coaching.

De combinatie van lopen, buiten zijn, ontdekken, rust én reflectie

Thuis begin je met reflectie, opdrachten, een persoonlijk online coachgesprek. en een kennismaking met de groep. Tijdens de actieve retraite in Oostenrijk is er elke dag een thema waar een training- en coachsessie bij hoort. Daarnaast wordt je gevoed door de groep. Uiteraard zorgen de natuur en de prachtige bergen ervoor dat je helemaal loskomt van thuis. 

Denk bij coachmethodieken aan  bijvoorbeeld identiteit, leiderschap, maskers, patronen, ego, macht, onderstroom, lichaamssignalen, emoties, grenzen, feedback. Daarnaast doen we ook aan visualisatie, Transactionele analyse en Voice dialogue.   

Voor wie?

 • Je bent een ervaren ondernemende leider of leidende ondernemer en je wil een volgende stap maken in je zakelijk- en persoonlijk leiderschap?
 • Je hebt het gevoel dat je niet het maximale uit je team, organisatie en je leven haalt?
 • Je loopt vast op een specifiek vlak of voelt je onrustig of onzeker?
 • Het lukt je niet om voldoende te bewegen op je doelen en de juiste dingen gedaan te krijgen?
 • Er is gedoe binnen je team of binnen de organisatie?
 • Je hebt geen voldoening meer in je werk en behoefte aan zingeving?

Into the mountains - hikend op ontdekking.

“De ultieme combinatie van beleving, beweging, coaching en direct verwerken van inzichten maakt dat jij weer wijzer naar huis gaat .”

Wat gaan we doen?

Inschrijven.

Vul het inschrijfformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact op om elkaar te ontmoeten.

Ontmoeten.

We maken online kennis, bespreken of deze retraite voor jou is. 

Kennismakingsdag.

 

We zien elkaar op de kennismakingsdag en kijken naar looptechniek, materiaal en al je vragen. 

Voorbereiding.

Het is fijn als je oefent met wandelen zodat je fysiek fit bent. Daarnaast start je met reflectie-opdrachten en is er een online coachsessie.

coachreis.

We ontmoeten elkaar opnieuw in de stubaier alpen.

Daar gaan we dan.

Heerlijk 5 dagen op wandeltocht.

Nazorg .

Je kunt erna altijd nog contact opnemen. 

Follow up.

Het is altijd mogelijk om extra ondersteuning te krijgen in 1 op 1 coachsessies.

PRaktische informatie.

DATA.

 • 22 september tot en met 27 september 2024.
 • Kennismakingsdag 8 juni 2024.

PRIJS.

€ 1.395,- incl.  btw, overnachtingen, maaltijden en activiteiten. Je kunt zelf betalen of het door je werkgever laten betalen.

Neem je iemand mee op jouw reis? Dan krijg je € 100,- korting!
Boek je zakelijk of als ondernemer dan kan je de btw aftrekken. 
 
De reis naar Oostenrijk regel je zelf en is uitstekend te doen met openbaar vervoer. Ook is carpoolen een mooie optie.  Kies in ieder geval voor een duurzame manier! 

Met wie ga je mee?

Nienke-groen

Waarom met mij mee?

Ik ben een sportief buitenmens met ruime ervaring als coach in de natuur en het bedrijfsleven. Met mij heb je een stevig persoonlijkheid naast je, waar je op kunt vertrouwen. Ik zie je, hoor je en loop naast je. De ene keer zacht, een andere keer juist confronterend en met pit. 

> 10 jaar geleden beklom ik de Mont Blanc en sinds die tijd ben ik verknocht aan de bergen. Eerder nam ik vrouwen mee de bergen om hen te begeleiden bij het stap voor stap aangaan van avonturen. Nu help ik jou van binnen en zijn deze tochten opengesteld voor iedereen met een vraag. Ik help je met het voelen van je emoties, met je veilig voelen bij jezelf, bij te zien welke verandering voor jou nodig is.

Ik rondde in 2004 de HBO opleiding tot Oefentherapeut af, werkte daarna als ondernemer, leidinggevende, coach en trainer  in het bedrijfsleven. Ik heb een voorliefde voor leiderschap, bewegen, non verbale communicatie, gedrag en de natuur.  Bewustwording en persoonlijke ontwikkeling zijn altijd een deel van mijn leven geweest. 

Ons avontuur samen begint natuurlijk met het zetten van de eerste stap, kennismaken!

Nienke van Ree.

Het is mijn missie om mensen te laten ervaren hoe bewegen en natuur helpen om onszelf mentaal, fysiek en emotioneel fit te houden. We leven in een denk-maatschappij en nemen onze gezondheid als vanzelfsprekend. We zijn continue gericht op anderen en zijn de connectie met de taal van ons eigen lichaam en gevoel verloren. Alleen heeft ons brein lang niet alle antwoorden op complexe vragen. Vragen zoals wat wil ik nou?

Een leven zonder risico bestaat niet. In mijn leven zoek ik de grenzen van mijn kunnen graag op. Bergsportavonturen laten het vuur in mij branden en geven mij daarbij het zelfvertrouwen om steeds nieuwe uitdagingen aan te gaan. De levenslessen uit de bergen zorgen voor meer overzicht en focus in mijn werk, meer verbinding met mijn lichaam en gevoel, én meer zelfvertrouwen. Zo blijf ik de Fit met mijn leven en werk en kan ik iedere ‘berg’ aan in mijn leven.

Veel gestelde vragen.

Onze basisplekken zijn appartementen of hutten met electriciteit en stromend water. Alle maaltijden en uitrusting zijn inclusief en je loopt met een dagrugzak. Meestal gaan de wandelingen over de gebaande paden maar we gaan er zeker ook vanaf. We lopen door puinhellingen, over smalle paadjes en over rotsen, het is dus belangrijk dat je fysiek fit bent. Er gaat bij slecht weer en bij tochten buiten de gebaande paden en over gletsjers een gids mee (dit is afhankelijk van de coachreis die je boekt). Temperaturen buiten kunnen variëren tussen de 10 en 25 graden. 

 • Aankomst is op zondag in Neustift;
 • zondag en maandag slapen we in een appartement, dinsdag tot donderdag slapen we in een berghut;
 • Donderdag wandelen we naar beneden en slapen we in een hotel in het dorp Neustift. 
 • Vrijdag is de vertrekdag (wil je langer blijven dan kan je natuurlijk iets voor jezelf boeken vanaf vrijdag). 

Op de kennismakingsdag leer je ook de andere deelnemers kennen en is er de mogelijkheid om telefoonnummers uit te wisselen zodat je samen het vervoer kunt afstemmen. 

De locatie is goed met de auto en het openbaar vervoer te bereiken. 

Het is geen nieuws meer dat de natuur en beweging belangrijke bronnen zijn om in contact te komen met je gevoel en te ontspannen. Dit zijn belangrijke raadgevers voor onze diepere verlangens. Ik leer je hier naar te luisteren en dit te koppelen aan hoe jij bijv. tegen jouw leven en loopbaan aankijkt. Door in beweging te zijn werk je direct aan je gezondheid, valt de gedachte filter weg en wordt het veel sneller duidelijk waar jij echt op weg naar toe bent.  

 

 

Deze reis is niet voor iedereen. 
Fysiek is het van belang dat je vaker hebt gewandeld. Het bewegen is onderdeel van de coaching. We kunnen de zwaarte van de inspanning aanpassen maar een basisniveau is gewenst, juist omdat je ook de deep dive naar binnen wilt maken. 

In de intake maken we kennis en bespreken we wat maakt dat je mee wilt met deze reis en wat je eruit wilt halen. Ook bespreken we of je bijvoorbeeld fysieke klachten hebt of dat er sprake is van stress. Wij vinden het belangrijk dat je een realistisch beeld hebt van hoe het zal zijn. Zo kunnen we samen bepalen of deze coachreis echt voor jou is. 

Op deze dag bereiden we je helemaal voor op de reis! 
We maken kennis, oefenen met lopen met een rugzak, bespreken wat je meeneemt, gaan aan de slag met een eerste coachmethodiek en je kunt samen afspraken maken met je medereizigers. 

onze coachees vertellen over coachavonturen.

Tim Gradussen
Lees verder
Ik had me nooit kunnen bedenken dat het zoveel heeft kunnen betekenen; waar ik allerlei dingen erbij haalden die er totaal niet toe deden kwam Nienke snel tot de kern van mijn probleem en verhelderde ze mijn focus en doelen. Door mijn persoonlijke waarden ook naast mijn werkt te leggen kwamen we er precies achter wat voor mij werkt en hoe ik dit in moest richten. Ik kan nu gericht verder zoeken en heb het ontzettend leuk gehad tijdens mijn sessies. Nienke is erg professioneel en gepassioneerd omdat ze haar hobby, actief buiten bezig zijn, heeft gecombineerd met haar werk. Ik zal de lessen en opdrachten uit deze sessies nog lang meenemen.
Anne van Schaaijk
Lees verder
Ik sta er nog steeds versteld van hoeveel je kunt leren op een dag! Een geweldig coachavontuur gehad en het is zeker een aanrader om deze dag te volgen!
K. S.
Lees verder
Toen Nienke het bedrijf Mister Mountain runde ben ik vaker met haar op bergsportavonturen geweest. Toen ze haar eerste pilot presenteerde als coachreis wilde ik perce mee. Nienke biedt veiligheid, energie en helpt je middels de natuur, coachvormen en goede gesprekken om de diepte op te zoeken. Ze leert je opnieuw te luisteren naar je lijf, het herontdekken van je kompas en je kwetsbaarheid te omarmen en van daaruit leiding te nemen en geven. Ik kwam 10 kilo lichter en 100% wijzer terug van deze reis. Een echte aanrader.
Annie Raaijmakers
Lees verder
Het was voor mij erg fijn en verhelderend om wat er in mijn hoofd ronddwaalde duidelijk te krijgen. Nu heb ik een gericht doel waar ik naartoe kan werken. Door het op papier te zetten werdt het nog duidelijker. Tijdens de coachdag lag de volle focus op mij en mijn proces om duidelijkheid te krijgen welke kant ik op wilde met mijn werk. Nienke is erg duidelijk waar het om gaat, zonder er omheen te draaien. We zijn we in de korte tijd snel tot de kern gekomen.
Previous
Next

Bereik met ons de top.

Contact gegevens:
MountainFit

nienke@mountainfit.nl
06-29087785

Zakelijke gegevens:
Aangesloten bij NOBCO 32228 / 2e coachtalentverkiezing 2022
KVK nummer: 66589932
Btw-id: NL00358913B92
Houdt zich aan de internationale Ethische code