Actieve retraite Oostenrijk: ontwikkel natuurlijk leiderschap in 1 week.

Het kan echt!

 • Voel je de kracht in jezelf en wil je dit vertalen naar je waarden, drijfveren en leiderschapstalenten?  
 • Ben je er klaar voor je ego los te laten, je harde kant te verzachten en ruimte te maken voor verbinding met jezelf en van daaruit met anderen?

 • Wil je nog meer op jezelf en anderen durven te vertrouwen?

 • Durf je open te staan voor nieuwe ideeën en de controle los te laten?

Ga mee op avontuur en ontwikkel in 1 week je natuurlijke leiderschapskwaliteiten. 

Jij leert leiding te geven op een manier die het beste bij jou past als persoon. Jij durft jezelf te zijn en los te laten wat van jou als leider wordt verwacht. Je handelt vanuit je eigen kernwaarden en kent jezelf goed. Je bent zelfbewust, hebt vertrouwen in jezelf en anderen en beschikt over reflectievermogen. 

Wie we zijn, is hoe we leiding geven aan onszelf, ons leven, de keuzes in het werk en aan anderen.

Nienke van Ree.

Into the mountains - hikend op ontdekking.

“De ultieme combinatie van beleving, beweging, coaching en direct verwerken van inzichten maakt dat jij weer wijzer naar huis gaat .”

Wat gaan we doen?

Stap 1

Inschrijven.

Vul het inschrijfformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact op om elkaar te ontmoeten. Je zit nog nergens aan vast!

Stap 2

Ontmoeten.

We maken online kennis, bespreken of deze actieve leiderschapsreis voor jou is. Go/no go

Stap 3

Kennismaking.

We ontmoeten elkaar als groep. We bespreken de voorbereiding, reis, programma en je kunt al je vragen stellen. 

Stap 4

Voorbereiding.

Oefen alvast met wandelen. Daarnaast start je met reflectie-opdrachten en is er een online coachsessie.

Stap 5

coachreis.

We ontmoeten elkaar opnieuw in de stubaier alpen.

Stap 6

Daar gaan we dan.

Heerlijk 5 dagen op leiderschapsreis.

Stap 7

Nazorg .

Na 3 weken is er nog een online coachsessie. 

Stap 8

Follow up.

Het is altijd mogelijk om extra ondersteuning te krijgen in 1 op 1 coachsessies.

Van lijden naar natuurlijk leiderschap.

We lijden wat af in het werkende leven. 

Als je hard werkt en je leven bestaat uit duizenden verplichtingen, ben je lang niet altijd bewust van de signalen die je lichaam je geeft. 

Juist door ons leven helemaal vol te plannen hoeven we niks te veranderen en gaan we door met druk zijn. En dat leven met duizenden verplichtingen voelt ondertussen als een comfortabele jas, een comfortabele zone, jouw comfortabele leven – je hebt het immers zelf gebouwd.

Maar ondertussen ben je ook moe. 

En in dat ‘comfortabele leven’ ligt de nadruk op beheersing, zekerheid en voorspelbaarheid. Maar helpt het? Komen we tot bloei in een wereld vol verandering, continu ons leven inrichten vanuit ons hoofd en de gedachte dat oplossen, controle en comfort de beste oplossing zijn?

Dus gaan we op avontuur met deze leiderschapsreis! 

Bij een avontuur zoek je de limiet op en doet nieuwe ervaringen op buiten je comfortabele leven. Avontuur brengt je op de drempel van een andere buitengewone wereld. Een uitzicht waarover je je verwondert, maar dat ook een andere kijk geeft op je vertrouwde wereldje. Deze overgangsfase tussen de vertrouwde werkelijkheid die je achterlaat, en de nieuwe werkelijkheid waar het avontuur je naartoe brengt, heet de liminale fase.

Door het avontuur op te zoeken in deze leiderschapsreis, neem je de tijd om stil te staan, te reflecteren en jouw persoonlijke uitdagingen aan te gaan op het gebied van leiderschap.

magische werking van de bergen.

 
De bergen hebben een magische werking. Je voelt aan de ene kant je eigen grootsheid en tegelijkertijd maken die bergen je eigen nietigheid zichtbaar. Het zet je uitdagingen in het leven in perspectief en je komt erachter wat echt belangrijk is.

Een reis in jezelf.

In de eenvoud, het dagelijkse ritme van wandelen en coachen komen er stukjes (elementen)van jezelf naar boven waar je in het dagelijks leven niet komt of van wegblijft. Je zult merken dat diep in jou onbewuste elementen zitten die jou in het dagelijks leven op een automatische en routinematige manier aansturen. Hierop bewustzijn krijgen is de eerste stap in persoonlijke ontwikkeling en authenticiteit.

Leiderschap is comfortabel zijn met het niet weten. Dan ga je vanzelf beter luisteren en met de wijsheid van de groep een weg vinden.

Nathalie Hazenberg.

Waartoe leidt deze reis?

 • Op een avontuurlijke en natuurlijke manier geef je vorm aan je uitdaging.
 • Je leert je eigen lichaam beter te begrijpen, je herkent je eigen behoeften en grenzen en bent in staat meer waar te nemen in het moment. 
 • Je herwaardeert avontuur en speelsheid als een manier om je met anderen te verbinden, stress te verlagen en meer te genieten.
 • Je ontwikkelt zelfbewustzijn op de (on)bewuste obstakels die je tegenhouden en je ontdekt nieuwe manieren om de dingen te doen die je echt wilt doen om uitdagingen echt aan te gaan. 
 • Je versterkt je intuïtie en leert vanuit verbinding met jezelf, effectiever contact te maken met anderen. Je krijgt een dieper begrip van jouw impact op anderen.
 • Je hebt inzicht in jouw drive en natuurlijke leiderschapskwaliteiten en hoe je die effectief inzet in jouw context. Je ervaart wat er nodig is om vast te houden aan jouw innerlijk kompas. Ook als het lastig wordt.  
 • Je volgt op een authentieke manier steeds meer je eigen weg en ontdekt steeds sterker wat jouw plek is en dat geeft vertrouwen. Je inspireert, geeft leiding en helpt daarmee niet alleen jezelf maar ook anderen.

Begeleiding en coaching.

Het programma:

Dag 1: Landen op locatie om van daaruit waar te nemen en je innerlijk kompas te ontdekken.
Dag 2: Deep dive in jezelf en afstellen van je innerlijk kompas.
Dag 3: Jouw purpose verkennen en verbinding maken met de ander.
Dag 4: Verbinden met de groep,  je omgeving & impact maken vanuit authenticiteit.
Dag 5: Jouw natuurlijk leiderschap concreet.

Natuurlijk leiderschap is de kern en gaat over authenticiteit, observeren en luisteren, verbinding, vertrouwen, zelfbewustzijn en zelfliefde. 

We zetten verschillende coachmethodieken in gericht op: identiteit, leiderschap, maskers, patronen, ego, macht, onderstroom, lichaamssignalen, emoties, grenzen, feedback, visualisatie, mindfulness, Transactionele analyse en Voice dialogue.   

PRaktische informatie.

DATA.

 • 15 september tot en met 19 september 2024.
 • Kennismakingsbijeenkomst is in overleg met de groep in juni 2024. 

PRIJS.

 • € 1.495,- ex  btw, inclusief overnachtingen, maaltijden en activiteiten. Je kunt zelf betalen of het door je werkgever laten betalen.
 • Neem je iemand mee op jouw reis? Dan krijg je € 100,- korting!
 • Boek je zakelijk of als ondernemer dan kan je de btw aftrekken.

overig.

 • Toegang tot een groepstrack waar je al je vragen kunt stellen. 
 • Maximaal 12 personen
 • We verblijven op onze eigen ‘basecamp’ en slapen 1x in een berghut onderweg. 
 • De reis naar Neustift im stubaital regel je zelf en is uitstekend te doen met openbaar vervoer. Je kunt met de nachttrein rechtstreeks reizen naar Insbruck en van daaruit met de bus naar Neustift. Ook is carpoolen een mooie optie.  Kies in ieder geval voor een duurzame manier! 

Met wie ga je mee?

Nienke-groen

Waarom met mij mee?

Ik ben een sportief buitenmens met ruime ervaring als ondernemer, leidinggevende en leiderschapscoach in de natuur en het bedrijfsleven. Met mij heb je een stevig persoonlijkheid naast je, waar je op kunt vertrouwen. Ik zie je, hoor je en loop naast je. De ene keer zacht, een andere keer juist confronterend en met pit. 

> 10 jaar geleden beklom ik de Mont Blanc en sinds die tijd ben ik verknocht aan de bergen. Eerder nam ik vrouwen mee de bergen om hen te begeleiden bij het stap voor stap aangaan van avonturen. Nu help ik jou van binnenuit en zijn deze tochten opengesteld voor leiders met een vraag. Ik help je met het voelen van je emoties, met je veilig voelen bij jezelf, het vertrouwen op jezelf, juist in oncomfortabele situaties, als je het niet met je hoofd kunt controleren en weten, en te zien welke verandering voor jou nodig is.

Ik rondde in 2004 de HBO opleiding tot Oefentherapeut en sport en revalidatietherapeut af, werkte daarna als therapeut, ondernemer, leidinggevende, coach en trainer  in de (top)sport en het bedrijfsleven. Ik heb een voorliefde voor leiderschap, bewegen, non verbale communicatie, gedrag en de natuur.  Bewustwording en persoonlijke ontwikkeling zijn altijd een deel van mijn leven geweest. 

Ons avontuur samen begint natuurlijk met het zetten van de eerste stap, kennismaken!

Nienke van Ree.

Het is mijn missie om mensen in beweging te zetten en te laten ervaren hoe bewegen en natuur helpen om onszelf mentaal, fysiek en emotioneel fit te houden. We leven in een denk-maatschappij en nemen onze gezondheid als vanzelfsprekend. We zijn continue gericht op anderen en zijn de connectie met de taal van ons eigen lichaam en gevoel verloren. We denken te verbinden met anderen vanuit ons hoofd maar we verliezen vaak onszelf. Ik help je om op jezelf te vertrouwen, je veilig te voelen bij jezelf, eerlijk te zijn en je eigen pad te bewandelen. 

Een leven zonder risico bestaat niet. In mijn leven zoek ik de grenzen van mijn kunnen graag op. Bergsportavonturen laten het vuur in mij branden en geven mij daarbij het zelfvertrouwen om steeds nieuwe uitdagingen aan te gaan. De levenslessen uit de bergen zorgen voor meer overzicht en focus in mijn werk, meer verbinding met mijn lichaam en gevoel, én meer zelfvertrouwen. Zo blijf ik de Fit met mijn leven en werk en kan ik iedere ‘berg’ aan in mijn leven.

Met wie ga je mee?

Waarom met mij mee?

Ik ben een pionier en doorbraakdenker met 25 jaar ervaring als innovator, leidinggevende, coach en toezichthouder. Met mij heb je een ervaren stemvork die je inspireert vanuit verbinding met jezelf te gaan staan voor waar jij in gelooft. Ook als het lastig wordt. 

Door mijn ervaring in systemisch coachen van teams en organisaties draag ik zorg voor veiligheid en verbinding in de groep en ondersteun ik het leren van en met elkaar. 

In 1999 ronde ik mijn studie bedrijfskundige economie af aan de VU en in 2007 een postacademische master in advanced labour studies aan de UvA. 

Nu combineer ik mijn werk als HR Innovator bij ABN AMRO met een rol als systemisch coach voor teams en organisaties en HBO masterdocent in vakken als ethisch leiderschap, verandermanagement, transformatie en organisatiedynamiek en organisatiepsychologie. Ook ben ik voorzitter van een raad van toezicht in het primair onderwijs en ondernemer. Door deze diversiteit aan rollen neem ik veel ervaring mee en kan ik snel inspelen op wat er leeft in jouw professionele context. Ik help je de vertaalslag te maken van jouw piekervaring in de bergen naar pieken in je leiderschapsrol vanuit verbinding met jezelf, de ander en de wereld.  

Ik herinner je je eraan dat je met een kleine eerste stap grote impact kan hebben. Jij creëert de wereld van morgen. Ons avontuur begint met een eerste stap. Ga je ervoor?

Nathalie Hazenberg.

Het is mijn missie om de menselijke maat in organisaties terug te brengen. Talenten en drijfveren van mensen zijn voor mij het startpunt. Ik wil de pioniers van nu inspireren doorbraken te creëren voor een betere wereld van morgen. Mensen die momentum voelen, dat zetje te geven om het ook te pakken. Het momentum is nu. 

Organisaties lopen tegen hun grenzen aan. Deze tijd vraagt om nieuw leiderschap en anders organiseren. We mogen loslaten wat niet meer dienstbaar is en kunnen leren van de natuur. Als we organiseren met de principes van de natuur leren we dat meer niet altijd beter is, dat we ieders unieke bijdrage nodig hebben en elkaars kwaliteiten de ruimte mogen geven zodat iedereen kan bloeien. 

Het leven gaat met vallen en opstaan, ook de natuur laat los om weer ruimte te maken voor iets nieuws. In mijn leven heb ik geleerd steeds beter te luisteren naar mijn innerlijk kompas. De natuur is daarbij regelmatig een waardevolle spiegel. Ik organiseer steeds meer vanuit energie en momentum. De bergen staan voor mij voor kracht en empowerment vanuit een sterk fundament in jezelf. Tijdens de reis zal ik jou inspireren jouw uniciteit te hervinden en op je eigen wijze  impact te maken met natuurlijk leiderschap.

Veel gestelde vragen.

Je bent leider, leidinggevende, coach, ondernemer of arts. Je hebt het gevoel dat je niet het maximale uit je leven, je team, organisatie of onderneming haalt. Je hebt het idee dat je niet helemaal jezelf kunt zijn in de organisatie of onderneming. Je loopt vast op een specifiek vlak  of voelt je onrustig of onzeker. Het lukt je niet om voldoende te bewegen op je doelen en de juiste dingen gedaan te krijgen? Je gaat zelf hard werken als een medewerker of team vastloopt met het idee om hen weer in beweging te krijgen. Je hebt geen voldoening meer in je werk en behoefte aan zingeving?

We verblijven in Herzebner Almwirt. Een berghut alleen voor onze groep waar we zelf koken. Je slaapt op een kamer met 2 personen. We maken uitdagende wandelingen met een dagrugzak. De extra snacks en drankjes die je nuttigd op andere plekken zijn voor je eigen rekening.
Meestal gaan de wandelingen over de gebaande paden maar we gaan er zeker ook vanaf. We lopen over puinhellingen, smalle paadjes en over rotsen, het is dus
 belangrijk dat je fysiek fit bent.  Temperaturen buiten kunnen variëren tussen de 10 en 25 graden. 

 • We starten op zondag 15 september om 12.00 uur met het programma.
 • Je kunt de auto parkeren bij panoramabahn elfer (in Neustift);
 • Je wordt met de taxi naar onze berghut gebracht;
 • Iedere dag maken we een (andere) wandeling door de bergen;
 • Donderdag is de vertrekdag.
 • Wil je een dag eerder aankomen of langer blijven dan kan je natuurlijk iets voor jezelf boeken voor de zaterdag en donderdag nacht. 

Op de kennismakingsdag leer je ook de andere deelnemers kennen en is er de mogelijkheid om telefoonnummers uit te wisselen zodat je samen het vervoer kunt afstemmen. 

De locatie is goed met de auto en het openbaar vervoer te bereiken. 

Het is geen nieuws meer dat de natuur en beweging belangrijke bronnen zijn om in contact te komen met je gevoel en te ontspannen. Dit zijn belangrijke raadgevers voor onze diepere verlangens. Wij helpen je hiernaar te luisteren en dit te koppelen aan hoe jij bijv. tegen jouw leven en leiderschap aankijkt. Door in beweging te zijn werk je direct aan je gezondheid, valt de gedachte filter weg, is het makkelijker bij jezelf en je gevoel te blijven en wordt het veel sneller duidelijk wat jij belangrijk vindt.  

 

 

Deze reis is niet voor iedereen. 
Fysiek is het van belang dat je vaker hebt gewandeld. Het bewegen is onderdeel van de coaching. We kunnen de zwaarte van de inspanning aanpassen maar een basisniveau is gewenst, juist omdat je ook de deep dive naar binnen wilt maken. 
Daarnaast is het van belang dat je gewend bent te reflecteren en al vaker aan persoonlijke ontwikkeling hebt gedaan. 

Je schrijft je in voor de gratis intake. We gaan eerst kijken in het voortraject of deze actieve leiderschaps retraite geschikt voor je is. Hier zitten nog geen kosten aan verbonden.

In de intake maken we kennis en bespreken we wat maakt dat je mee wilt met deze reis en wat je eruit wilt halen. Ook bespreken we of je bijvoorbeeld fysieke klachten hebt of dat er sprake is van stress. Wij vinden het belangrijk dat je een realistisch beeld hebt van hoe het zal zijn. Zo kunnen we samen bepalen of deze coachreis echt voor jou is. 

Zo bereiden we je helemaal voor op de leiderschapsreis! 
We maken kennis, oefenen met lopen met een rugzak, bespreken wat je meeneemt, gaan aan de slag met een eerste coachmethodiek en je kunt samen afspraken maken met je medereizigers. 

Nathalie Hazenberg en Nienke van Ree begeleiden jullie van zondag tot en met donderdag. 

onze coachees vertellen over verschillende coachtrajecten.

Dhr. J. - op maat traject stress
Lees verder
Nienke is een fijne coach die goed kan luisteren en verrassend veel achtergrond kennis heeft om zaken te verduidelijken. Ze bouwt het traject op, goed kijkend waar je aan toe bent. Daardoor kreeg ik inzicht in mijzelf en mijn valkuilen. Vanuit dat inzicht worden handreikingen gegeven over hoe het ook anders kan. Soms met een opdracht soms met verzoek verslag te maken, maar vooral ook tijdens de gesprekken. Het voelde vertrouwd en heeft mij echt verder geholpen. Coaching heeft mij geholpen om uit een vervelende periode met veel stress en nog maar weinig zelfvertrouwen te komen. Ik werk weer met plezier en kan daarmee een lange loopbaan met een goed gevoel afsluiten en over een half jaar van mijn pensioen gaan genieten en terugkijken op een mooi werkzaam leven waar ik ook weer trots op kan zijn.
Tim Gradussen - droombaancoaching in een dag
Lees verder
Ik had me nooit kunnen bedenken dat het zoveel heeft kunnen betekenen; waar ik allerlei dingen erbij haalden die er totaal niet toe deden kwam Nienke snel tot de kern van mijn probleem en verhelderde ze mijn focus en doelen. Door mijn persoonlijke waarden ook naast mijn werkt te leggen kwamen we er precies achter wat voor mij werkt en hoe ik dit in moest richten. Ik kan nu gericht verder zoeken en heb het ontzettend leuk gehad tijdens mijn sessies. Nienke is erg professioneel en gepassioneerd omdat ze haar hobby, actief buiten bezig zijn, heeft gecombineerd met haar werk. Ik zal de lessen en opdrachten uit deze sessies nog lang meenemen.
Anne van Schaaijk - ondernemer en droombaancoaching in een dag
Lees verder
Ik sta er nog steeds versteld van hoeveel je kunt leren op een dag! Een geweldig coachavontuur gehad, geleerd gezonde keuzes te maken en het is zeker een aanrader om deze dag te volgen!
K. S. - leiderschapstraject
Lees verder
Toen Nienke het bedrijf Mister Mountain runde ben ik vaker met haar op bergsportavonturen geweest. Toen ze haar eerste pilot presenteerde als coachreis wilde ik perce mee. Nienke biedt veiligheid, energie en helpt je middels de natuur, coachvormen en goede gesprekken om de diepte op te zoeken. Ze leert je opnieuw te luisteren naar je lijf, het herontdekken van je kompas en je kwetsbaarheid te omarmen en van daaruit leiding te nemen en geven. Ik kwam 10 kilo lichter en 100% wijzer terug van deze reis. Een echte aanrader.
Annie Raaijmakers - droombaancoaching in een dag
Lees verder
Het was voor mij erg fijn en verhelderend om wat er in mijn hoofd ronddwaalde duidelijk te krijgen. Nu heb ik een gericht doel waar ik naartoe kan werken. Door het op papier te zetten werdt het nog duidelijker. Tijdens de coachdag lag de volle focus op mij en mijn proces om duidelijkheid te krijgen welke kant ik op wilde met mijn werk. Nienke is erg duidelijk waar het om gaat, zonder er omheen te draaien. We zijn we in de korte tijd snel tot de kern gekomen.
C. Soons - Wandelcoaching
Lees verder
Nienke, je bent een natuurtalent in coachen. Op een niet nadrukkelijke en natuurlijke manier weet je steeds weer een nieuwe laag aan te boren in het doorbreken van hardnekkige patronen. Daarnaast ben je een heel fijn en energiek persoon. Je staat (letterlijk door het wandelen) tijdens een sessie naast mij en dat voelt als prettig en gelijkwaardig. Het wandelen gecombineerd met de gesprekken zorgde ervoor dat ik op een andere en meer actieve manier ging nadenken en voelen, het geeft dynamiek ook in de gedachtevorming. Ik ervaar dat ik op een andere manier in mijn werk sta dan voor mijn sabbatical. Met meer rust, begrip en compassie voor mezelf.
D.v.W - Leidinggevende - Op maat traject
Lees verder
Mijn zoektocht naar een sportieve coach stopte toen ik het profiel van Nienke las. “Dit past bij mij” dacht ik! De positieve, vriendelijke toon en actieve levensstijl van Nienke sprak mij aan en het contact was makkelijk gelegd. Mijn traject duurde ongeveer een kwartaal en wegens Corona en reistijd was ons contact (op mijn verzoek) digitaal. Het is knap dat ook via de digitale weg het contact zeer persoonlijk en laagdrempelig was. Nienke krijgt dit voor elkaar door haar open houding met een goede dosis humor en relativering, heldere vraagstelling en een goed luisterend oor. Ze weet ze de kern te raken, je te activeren en motiveren. Daardoor heb je het gevoel dat je gesteund wordt in je eigen proces. Het is prettig dat je na iedere sessie een heldere terugkoppeling krijgt en waarin ook ruimte is om vooruit te kijken. Iedere terugkoppeling was spot-on waaruit blijkt dat ze goed is in luisteren en de essentie uit een gesprek kan halen. Mede door haar hulp is mijn missie geslaagd om weer het avontuur in mijn leven te ontdekken, een erg waardevolle investering in mijn toekomst! Nienke bedankt!
Vorige
Volgende

Bereik met ons de top.

Schrijf jezelf in voor een gratis intake. Aan de hand daarvan krijg je een advies of deze retraite voor jou de beste keus is. 

Contact gegevens:
MountainFit

nienke@mountainfit.nl
06-29087785

Zakelijke gegevens:
Aangesloten bij NOBCO 32228 / 2e coachtalentverkiezing 2022
KVK nummer: 66589932
Btw-id: NL00358913B92
Houdt zich aan de internationale Ethische code