Zakelijke diensten.

Vanuit MountainFit help ik organisaties en medewerkers bij hun koers, loopbaan-, leiderschaps- en functioneringsvraagstukken. Ik werk voornamelijk met sleutelfiguren in onderwijs- en zorgorganisaties zoals leidinggevenden, (project/opleiding/l&d)managers, ceo’s, directeuren, zorgprofessionals en docenten.

Ik werk met hen op het gebied van persoonlijk-, vitaal- en coachend leiderschap, vitaliteit, aansturing van het team, communicatie, samenwerken, assertiviteit, talentmanagement, grenzen, stress/burnout, persoonlijke groei, loopbaan planning, werk-privé balans, re-integratie, outplacement, toenemende complexiteit en verantwoordelijkheden, koerswijzigingen, re-organisaties.

Hoofdthema’s

Coachend leiderschap

Je bent leidinggevende: gedreven en je werkt vaak hard. Toch heb je moeite om het niveau van je medewerkers omhoog te brengen. Hoe werk je aan motivatie, eigenaarschap en zelfstandigheid? Hoe pak je dit praktisch aan, zonder de doelstellingen van je organisatie uit het oog te verliezen? Coaching helpt je hierbij!

Coachend Leidinggeven helpt je een omgeving te creëren waarin je het beste uit je mensen naar boven haalt. Je gaat dieper in op hoe je zorgt voor een cultuur waarin medewerkers intrinsiek gemotiveerd opereren en hoe je ze kunt stimuleren tot verdere zelfontwikkeling. Hoe je met verschillende individuen, ieder met zijn of haar eigen mogelijkheden, een collectieve groep kunt vormen.

WAAROM COACHEND LEIDERSCHAP?

Je richt je aandacht op de ontwikkeling en ontplooiing van je medewerkers. Hierbij focus je je op iemands potentiële kwaliteiten, talenten en drijfveren waardoor hij of zij met meer plezier betere resultaten zal leveren. Je leert effectiever met je rol als coachend leidinggevende om te gaan en je krijgt handvatten aangereikt om je coachingsvaardigheden nóg meer in te zetten. Coachend leiderschap helpt je een sterke, coachende en vertegenwoordigende rol binnen je team te vervullen.

Vitaal leiderschap

Vitale leiders creëren vitale medewerkers. Je bent leidinggevende of manager. Je verantwoordelijkheden zijn groot, er wordt veel verwacht van jou en je team. Met de toenemende complexiteit, hoge werkdruk, pandemie, is het een uitdaging om de rust in je hoofd te bewaren, goed voor jezelf te zorgen en optimaal te presteren. Daarnaast is voorbeeldgedrag ontzettend belangrijk. Het team kijkt immers naar jou en hoe jij handelt en welke keuzes je maakt voor jezelf en het team.

Vitaal leiderschap begint bij jezelf. Daarom help ik leidinggevenden eerst bij hun persoonlijke ontwikkeling welke resulteert in een versterkte vitaliteit. Op basis van deze ervaring en uitstraling zijn leidinggevenden in staat om de vitaliteit van medewerkers te managen.

Waarom vitaal leiderschap?

Je richt je aandacht op hoe je voor jezelf zorgt en voor je team. Hierbij focus je je op persoonlijk leiderschap versus managen, de cirkel van invloed, moeten en willen, vitaliteitsplan,  energiemanagement, herkennen en managen van patronen, motivatie en doelen, verandermanagement, posities, aandacht geven, empathisch luisteren en het voeren van een goed gesprek.

Stress en Burn-out 

Stress op de werkvloer is beroepsziekte nummer één geworden in Nederland. Meer dan een miljoen mensen lopen jaarlijks het risico op een burn-out en andere werkgerelateerde psychische ziektes. Betekent dit dat we stress zoveel mogelijk moeten voorkomen?

Zeker niet, stress is nodig. Het helpt ons te focussen en optimaal te presteren. Zorgelijk wordt het wanneer we overzicht en gevoel van controle verliezen en signalen van het lichaam negeren. Signalen worden aangegeven op gedragsmatig, lichamelijk, emotioneel/cognitief en sociaal niveau. Leer medewerkers dus stress te managen en er anders mee om te gaan. Hier lees je hoe je stress kunt herkennen en verminderen.

Waarom coaching?

Het op tijd inzetten van coaching bij medewerkers met stress voorkomt uitval en levert productiviteit en meer gemotiveerde medewerkers op. Ik help mensen weer inzicht te krijgen in de signalen die worden afgegeven, hoe zij daar mee om gaan en hoe het anders kan.

Loopbaanvraagstukken

Ik help bij loopbaancoaching gericht op heroriëntatie van werk, functie of studie. Ben je niet zeker of je zelf of je medewerker op de juiste plek zit binnen de organisatie? Dan is loopbaancoaching van MountainFit zeker iets voor jou en je collega’s.

Sta je voor de berg en weten jij of je medewerkers niet hoe je deze moet beklimmen?

De bergen zijn een metafoor voor de uitdagingen en problemen in het leven. Hoe langer we ernaar kijken en hoe meer we erover nadenken, hoe hoger de berg wordt. Kan jij hulp gebruiken bij het beklimmen van jouw bergen?

Ga dan aan de slag met coaching!

Wil je meer weten over de mogelijkheden, een coachtraject opstarten voor jezelf of een medewerker(s)? Bel mij op 0629087785 of mail naar nienke@mountainfit.nl en ik help je direct weer in beweging te komen.

Bij MountainFIT krijg je professionele coaching +

Om het optimale resultaat te bereiken en duurzame, succesvolle en gezonde verandering mogelijk te maken voor jou combineer ik bij werkgerelateerde vraagstukken; wandelcoaching, coach avonturen en coaching on the job.

Nieuwsgierig naar de op maat mogelijkheden? Vraag je offerte aan of plan hier je intakegesprek.

Waarom een avontuurlijk randje?

Lever je topsport? Leef dan als een topsporter! Dat betekent gezonde keuzes en de beste keuzes maken. Echter maken we nog veel te weinig gebruik van ons lichaam, beweging en de natuur in organisaties en tijdens werktijd. Buiten en in beweging is een fantastische plek en manier om snel tot nieuwe ideeën en oplossingen te komen voor complexe vraagstukken en te reflecteren op jezelf. Zie de natuur als een verlengde van het klaslokaal en je werkkamer.

Waarom je bij MountainFIT altijd een vleugje avontuur en buiten krijgt

Mensen voeren tijdens een wandeling vaak makkelijker een gesprek dan zittend.
“Wandelen kan leiden tot mind-wandering. Met andere woorden: tijdens het wandelen kun je emoties beter reguleren en een beetje mijmeren met elkaar. Je voelt je ontspannen waardoor je makkelijker vragen aan elkaar stelt als ‘Hoe gaat het nu écht met je?’. Ook stimuleer je tijdens een wandeling de hersenfunctie flexibiliteit. Hierdoor heb je een meer open houding en is zelfreflectie eenvoudiger. Je denkt dan minder snel ‘Hè, wat heb jij nu weer?’, en stelt jezelf sneller de vraag ‘Hoe denk ik hier eigenlijk over?’ Wandelcoaching is uitermate geschikt om weer in beweging te komen, te reflecteren en tot nieuwe inzichten te komen.

Omdat psychische klachten verminderen als je wandelt.
“Het is wetenschappelijk onderzocht en bewezen dat wandelen depressieve gevoelens kan verminderen. Als je gaat lopen, activeer je namelijk delen van het brein die remmend werken op gebieden die zorgen voor negativiteit, stress en je niet lekker voelen. Hierdoor heb je meer controle over je emoties, zoals somberheid en angst.”

Enkele onderzoeken:

Mountainfit werkt voor verschillende organisaties